高考英语阅读理解附答案(笑话类)

时间:2017-10-20 编辑:彩花 手机版

  A year ago, I paid no attention to English idioms, though my teacher emphasized(强调) the importance again and again. But soon, the importance of English idioms was shown in an amusing experience.One day, I happened to meet an Englishman on the road, and soon we began to talk. As I was talking about how I was studying English, the foreigner seemed to be astonished. Gently shaking his head, shrugging his shoulders, he said, “You don’t say!” “You don’t say!” I was puzzled. I thought, perhaps this is not an appropriate topic(适当的话题). “Well, I’d better change the topic.” So I said to him. “Well, shall we talk about the Great Wall? By the way, have you ever been there?” “Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave China without seeing it. It was magnificent.” He was deep in thought when I began to talk like a tourist guide. “The Great Wall is one of the wonders in the world. We are very proud of it.” Soon I was interrupted again by his words:“You don’t say!” I couldn’t help asking, “Why do you ask me not to talk about it?” “Well, I didn’t request you to do so, ” he answered, greatly ” Hearing this, the Englishman laughed to tears. He began to explain, ‘You don’t say’ actually means ‘really!’ It is an expression of surprise. Perhaps you don’t pay attention to English idioms.” Only then did I know I had made a fool of myself. Since then I have been more careful with idiomatic expressions. Remember: what the English teachers said is always right to us students.

  1. A year ago, I paid no attention to English idioms because _______.

  A. English idioms were not important

  B. I was not careful with English idioms

  C. my teacher didn’t emphasize the importance of them

  D. I had no interest in them

  2. At first, on hearing “You don’t say,” I thought the foreigner meant _______.

  A. he was not interested in the topic

  B. he was only interested in the Great Wall

  C. I had talked too much

  D. I had to stop talking

  3. The underlined word in the first paragraph probably means _______.

  A. interesting

  B. important

  C. terrible

  D. unlucky

  4. Which of the following is true according to the passage?

  A. The Englishman left China without seeing the Great Wall.

  B. The Englishman wanted to see the Great Wall after I talked about it.

  C. The Englishman wanted me to act as his guide.

  D. The Englishman visited the Great Wall and thought it worth visiting.

  5. After the Englishman explained the idiom, _______.

  A. I thought the Englishman had made me a fool

  B. the Englishman became a real fool.

  C. I felt very silly

  D. I became more carefully in everything

  【答案与解析】本文向我们讲述了作者因为不明白 “You don’t say”英语习语的确切含义而发生的一场笑话。

  1. B。事实细节题。根据A year ago, I paid no attention to English idioms, though my teacher emphasized the importance again and again(尽管老师对英语习语强调了很多次,但我还是没注意)可知作者对学英语习语是很粗心的,即答案为)B。

  2. A。事实细节题。根据I thought, perhaps this is not an appropriate topic可知答案为A。

  3. A。词义猜测题。阅读全文可知这是一次非常有趣的经历,amusing意为“有趣的”,即答案为A。

  4. D。事实细节题。根据他的回答Certainly, everyone back home will laugh at me if I leave China without seeing it. It was magnificent! 可知答案为D。

  5. C。推理判断题。根据C。

[高考英语阅读理解附答案(笑话类)]相关文章:

1.笑话类高考英语阅读理解

2.吐槽类英语笑话幽默网文

3.【英语笑话】看笑话学英语

4.笑话大王 极品英语笑话段子

5.笑话大王 最新英语笑话集

6.笑话大王 地道英语笑话

7.英文笑话

8.笑话英语

9.笑话英文

10.英语笑话

本文已影响
高考英语阅读理解附答案(笑话类)相关推荐